Karl

Jag är född 1981 och är uppväxt i Ösmo/Nynäshamn. Under hela min uppväxt har jag varit intresserad av maskiner. Pappas bästa kompis var maskinentreprenör så sedan jag var ca 13 studsade jag runt i en Bobcat på sommarloven. Så när det var dags att söka till gymnasiet var transportutbildningen vid Upplands-Bro gymnasiet mitt självklara val och det har jag inte ångrat.
2000 tog jag studenten med behörighet A, BE, CE, ADR, Mobilkran och Jord-förflyttningmaskiner.

Under 8 år arbetade jag på Sjölanders kranlyft.
Min barndoms vän Daniel Grape började 2005 köra kran och efter 2 års arbete på Sjölanders kranlyft startade vi DK Lyft & Transport AB 2007 . Vi köpte en gammal lastväxlare som vi körde motvikter och gjorde maskinflyttar med på kvällarna. Julen 2008 slog vi på stort och beställde en fyraxlad MAN kran och växlare, den kom i juli 2009, sedan dess har den rullat näst intill dagligen med mig bakom ratten.
Daniel kör fortfarande mobilkran och vi kommer in mer och mer på större Montage jobb. Vilket gör att vi har underlag för ytligare en fyraxlad bil vilket blev en Man växlare med en Fassi 45tons kran med räckvid på hela 30meter som blev klar juli 2010. Sen får vi se vad som händer i framtiden.

Med vänlig hälsning Karl Eriksson

Tel 0766-311330

Sabina

Martin